zaterdag 11 april 2009



Donderdag hebben pake Jelle, Tjerk en Hidde een boomhut gemaakt. Een tijdje geleden ontdekten we in een boom in onze voortuin twee balken die fundering voor een boomhut leken. Een week later liepen we een alternatieve route naar de buurtwinkel en zagen we allerlei planken bij een huis liggen, die afval leken. We hebben gevraagd en mochten alles meenemen en hebben dat gedaan met de kruiwagen van de buren. Vorige week nog haalde ik er drie dikke balken vandaan, die nu de vlonder ondersteunen. En ze hebben er een mooi trapje bij gemaakt. Het is nu al een favoriete plek voor de jongens.
De jongens kregen elk een voetbalboek en een indrukwekkende stapel voetbalplaatjes. We missen een paar en hebben veel te ruilen, we laten jullie nog weten welke we nodig hebben om de collecties compleet te maken!
's Avonds zou Hidde helpen met het schillen van aardappelen voor de laatste maaltijd met mijn ouders erbij. Ik hoorde hem ineens schreeuwen en het bloed spatte rond in de keuken omdat hij met zijn hand schudde. Ziekenhuis, onze coole Hidde overstuur (terwijl hij vorige week toen zijn wrat werd aangestipt alleen even gromde en rustig 'au' zei) en met knalrode warme wangen waarlangs grote tranen naar beneden biggelden. 'It die sa sear mem, snapst dat?' Ja, ik snapte wel dat het heel erg zeer deed.
Heerlijke biefstuk gegeten -klaargemaakt door Erwin- en nadat mijn ouders Tjerk en Hidde naar bed hadden gebracht, heb ik hen naar een vliegveld-hotel gereden waar ze de laatste nacht sliepen vanwege een zeer vroege vlucht. Wel prettig dat het afscheid niet op het vliegveld is, dan is het wat minder 'afscheid'. En nu, vrijdagavond plaatselijke tijd, zijn ze zaterdagochtend heel vroeg hopelijk goed aangekomen in Nederland.

* update op 26 mei over de boomhut: de eigenaar van het buurhuis kwam aan de deur. Hij was boos, hoe haalden we het in ons hoofd om een boomhut te bouwen? Dat mag helemaal niet zomaar van the city of Menlo Park, daar moet je een vergunning voor aanvragen en die krijg je echt niet zomaar, die was hen ook geweigerd toen zij een aanvraag hadden gedaan. Bovendien is het zijn boom en is hij dus aansprakelijk. En of we het prachtige bouwwerk wel zo snel mogelijk wilden slopen!
Huh? En dan zit er niks anders op dan de boel er inderdaad maar uit te halen. We hebben het uitgesteld en diezelfde middag heb ik met Tjerk en Hidde lemonade gedronken en een snack gegeten in de boomhut. We hebben bedacht er een fort van te gaan maken.
Overigens: de eigenaar van het huis woont elders, hij verhuurt het.
Het Deense gezin is afgelopen zaterdag weer terug naar Europa gevlogen en er komt binnenkort een Frans gezin in, met drie kinderen van wie het oudste jongetje net zo oud is als Hidde en ook volgend jaar naar Kindergarten gaat, en de jongste twee weken geleden geboren.

Geen opmerkingen: