woensdag 9 april 2008

creativiteit

De koop van een BMW 5-serie dinges wagon hebben we uiteindelijk afgeblazen. Het is een fantastische auto, wel een slagschip maar een van de weinige mooie stationcars hier; er is weinig tussen een ‘gewone’ personenauto met kofferbak of een jeep-achtige bak. Maar een transactie op de parkeerplaats bij een golfbaan met iemand die zich voorstelde als M en in het echt anders bleek te heten, die zei bij een bedrijfje te werken dat onvindbaar bleek op internet, en die ook nog beweerde niets te weten van een ingrijpende reparatie aan de auto na een ongeluk terwijl dat allemaal in de database te vinden is, dat vonden we toch iets te vreemd allemaal.





Over vervoer gesproken: dit karretje rijdt hier ergens rond, we hebben het al een paar keer gezien, evenals een gemotoriseerd plankje met een stok erop en handvat er aan, een soort hoge step met een breed plankje waar je voeten naast elkaar op kunnen staan en zonder de achterkant. Zie je 't voor je? Dan plaats je er een man in pak op en het beeld is compleet.

Het interessante en ook het leuke van het gebied waar wij wonen is dat hier zowel vrijwel alle uitvindingen op het gebied van informatica en computers vandaan komen (de muis, het beeldscherm, etc) en ook stromingen op het gebied van spiritualiteit, psychologie in al haar vormen en bijvoorbeeld yoga en gerelateerde vormen van fysieke oefening hier ontstaan zijn. Ook in het Stanford ziekenhuis zie je dit terug: er worden behandelingen uitgevoerd die hier ontwikkeld zijn die nog nergens anders mogelijk zijn. We hoorden dat er veel geld aan onderzoek wordt uitgegeven; het verdient zich terug. Natuurlijk moeten mensen het doen: deze streek is kennelijk aantrekkelijk voor open en creatieve geesten.

Geen opmerkingen: