maandag 7 april 2008

we hawwe in hús!

We hebben een huis! Tjerk, Hidde en ik liepen zingend naar de auto (Erwin was alweer naar kantoor) na het tekenen van het huurcontract. We zijn zo blij en opgelucht! Eindelijk kunnen we stoppen met de tijd- en energieverslindende, stressvolle en af en toe frustrerende huizenjacht. Eerst moesten we natuurlijk huizen zoeken op internet. Dan gingen Hidde en ik nadat we Tjerk naar school hadden gebracht, vaak rijden. Of als we Tjerk uit school hadden gehaald, dan gingen we met ons drieen huizen kijken. Soms kwamen we bij leuke huizen terecht met een tuin zo groot als een klein weiland, maar helemaal gevuld met het constante lawaai van de langsrazende auto's op de weg die een blok verder lag. Of we kwamen bij een volgens foto's en beschrijving veelbelovend huis dat in het echt verlopen was en in een afgebladderde buurt stond. Je begrijpt misschien onze hoera-stemming na het verlossende telefoontje dat we dit huis gekregen hadden en na het tekenen van het contract.
Kennelijk waren dit huis en buurtje voor ons bestemd; na drie zeer frustrerende ervaringen waarbij een huis net aan onze neus voorbij ging klopt dit helemaal.
We hebben dit gekregen omdat de verhuur-agenten het idee hadden dat wij hier goed zouden passen en dat gevoel hebben we zelf ook: wij passen in huis en straatje en het huis past bij ons. Heerlijk om eindelijk van het zoeken verlost te zijn en zo'n prettige eigen plek te hebben.

Over ons huis De straat is zó mooi: de zacht ruisende bladeren in de kruinen van de vele bomen die op de trottoirs en in de tuinen staan filteren het zonlicht zo dat het in kleine flonkerende stukjes op de grond valt, alsof het geluk voor het oprapen ligt. Deze bomen en de bloeiende struiken en bloemen die hier gul geplant zijn maken het straatje prachtig groen, kleurrijk en tegelijkertijd rustgevend. We zagen fietsers met boodschappen, op twee opritten stonden fietskarren en op grasveldjes voor enkele huizen lag kinderspeelgoed.
Het huis is romantisch. Wit aan de buitenkant, veel hout, mooie ramen. Een heerlijke plek!
Niet groot met 2 slaapkamers, 1 badkamer en een soort open kamer waar je langs loopt wanneer je van de keuken naar de tuin gaat, wel heel fijn. Prettige voldoende ruime tuin met overdekte patio die voor de huidige bewoners dient als speelkamer en dat voor ons wellicht ook wordt.

Tjerk is vooral blij omdat we dan onze eigen spullen weer krijgen, onder andere zijn fietshelm, zodat hij de skihelm waar hij nu mee fietst, op zolder kan leggen. De skihelm is warm en groot: als ik hem van de achterkant zie met zijn lange dunne lijfje en dat grote grijze hoofd lijkt hij wel een marsmannetje.
Mooie opmerking van Tjerk toen ik vroeg of ze een beetje kalm wilden doen omdat mijn kop zo vol zat met beelden en gedachten en gedoe van al die huizen die we hadden gezien: dat het voor hem en Hidde gewoon wel leuk was om huizen te kijken omdat zij overal in de tuin gingen spelen (in opdracht van ons: ze mochten altijd een rondje door het huis maken en dan moesten ze naar buiten, rustig spelen) en wij moesten binnen altijd heel goed alles bekijken.
Ik ben vooral blij met de rust die nu kan terugkeren en er deels alweer is, in mijn hoofd (en dat van Erwin) en in het gezin. En nu is het hele weekend altijd vrij voor alleen maar leuke dingen.
Ik ben benieuwd hoe het zal zijn om de container uit te pakken, of ik vaak verrast zal worden door wat ik tegen kom. We leven nu met zo weinig spullen van onszelf en dat gaat ook prima, ben benieuwd of ik na een hele of een halve dag alweer gewend zal zijn aan al die overbodige of overbodig lijkende spullen die we in het huis weer om ons heen zullen hebben. Bedenk nu hoe heerlijk het zou zijn om met veel minder spullen om me heen in een huis te zijn: ruimte, ruimte om te ademen, te denken en te dromen, te spelen.

Een link naar de google-maps pagina voor het huis: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=nl&geocode=&q=236+robin+way+menlo+park+ca+us&sll=37.460467,-122.161124&sspn=0.007835,0.019999&ie=UTF8&ll=37.460416,-122.161038&spn=0.010237,0.02017&t=h&z=16&layer=c&cbll=37.456535,-122.161151&cbp=1,136.8184325170726,,0,2.183921585112066
Als je op straatweergave klikt, zie je waarom we meteen vielen voor het straatje en huis.

Geen opmerkingen: